Whatsapp
Bel mij: 06 81 35 56 38

Hondengedragstherapie

Uw hond is een vriend voor het leven! Maar af en toe gaan bepaalde dingen niet helemaal goed, waardoor u hulp nodig heeft om bepaald probleemgedrag van uw hond aan te pakken. Hondengedragstherapie is dan de oplossing om gedragsproblemen zoals ongehoorzaamheid en verlatingsangst te verhelpen. Sommige honden tonen agressief gedrag naar andere honden met zelfs vervelende bijtincidenten. Uw hond is angstig voor vreemde mensen, vuurwerk of onweer. Misschien is uw hond agressief naar kinderen, trekt hij erg aan de riem, of sloopt hij uw meubelen? Al deze dingen zijn belangrijke redenen om aan de slag te gaan met hondengedragstherapie.

Observatie

Honden kunnen niet praten maar zij zenden wel signalen uit die u kunt leren lezen. Wat bedoelt u hond met de verschillende geluiden die hij maakt of wat zegt de hond met zijn houding? Ook u leert tijdens de gedragstherapie om te zien welke signalen u aan de hond geeft en wat uw houding tegenover de hond is. Voordat de echte hondengedragstherapie kan beginnen ga ik het gedrag van uw hond maar ook uw rol als baasje hierin observeren. Vervolgens gaan we in een praktisch en oplossingsgericht traject samen met u en uw hond aan de slag om ongewenst gedrag af te leren. In het algemeen geldt, hoe langer het probleem bestaat, hoe meer tijd het kost om het gedrag af te leren, dus wacht niet te lang om contact met mij te zoeken.

Plan van aanpak

Allereerst heeft u een (vrijblijvend) intakegesprek waarin u kunt aangeven waar u aan wilt werken. U vertelt dus waar u tegenaan loopt en welk probleemgedrag u wilt oplossen. Aan de hand daarvan maak ik een traject op maat dat volledig afgestemd is op u en uw hond. Ik werk dus ook niet met vaste tarieven omdat dit voor elke hondeneigenaar en elk probleem weer anders is. Samen gaan wij hier tijdens de therapiesessies mee aan de slag. U gaat hier tijdens het traject ook thuis moeten oefenen. U leert hoe u uw hond kunt begeleiden en wat u in verschillende situaties moet doen. Wanneer u moet corrigeren, belonen of juist negeren, etc. Tijdens het traject kijken we wat de vorderingen zijn en of er hier en daar nog bijsturing nodig is. Mijn ervaring is dat op deze manier ongewenst gedrag volledig of voor een groot deel af te leren is. Of dat het gedrag om te buigen is naar een voor u en uw hond acceptabel en leefbaar niveau. Dus schaam u niet als het zelf niet lukt om het gedrag van uw hond te verbeteren en neem contact met mij op, samen pakken wij het probleem aan! Heeft u vragen of wilt u graag vrijblijvende informatie, neem gerust contact met mij op.