Whatsapp
Bel mij: 06 81 35 56 38

Labrador Retriever

De Labrador Retriever valt onder Rasgroep acht:  Retrievers en Waterhonden. Rashond nummer 1: de Labrador Retriever is een veelzijdige en actieve gezinshond (als je een echte hebt, want slechts ongeveer 20% van alle labradors in Nederland zijn rasecht).  Ze zijn stabiel, werkwillig, vriendelijk en open van karakter. Ze zijn dol op water en op mensen. Ook op inbrekers, trouwens. En voor een koekje helpt de Labrador Retriever ook  wel even mee met het dragen van je nieuwe tv!Labrador Retriever

Waar komt deze hond  vandaan?

De labrador Retriever komt van oorsprong uit Newfoundland (Canada). Ze hadden daar in grote lijnen, twee soorten Newfoundland honden. Een krachtige, grote harige hond (de Newfoundlander), maar ook de labrador (St. John’s type), een kleinere versie die werd gebruikt om wild te apporteren en visnetten aan land te halen. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen, een goed reukvermogen, zwemvliezen en een vacht die goed tegen water en kou kan. Toen er een overschot aan werkhonden in Newfoundland was, werd de labrador geïmporteerd naar Engeland. Hier werd deze gekruist met Engelse Jachthonden en zo ontstond de Labrador Retriever.

Hoe ziet de Labrador Retriever eruit?

De Labrador Retriever is een sterk gebouwde, korte hond met een brede schedel. Hij heeft een brede borst en ribben en een brede achterhand. Zijn kenmerkende otterstaart is middelmatig lang en dik bij de aanzet en loopt geleidelijk toe in een punt. Hij heeft een korte, dichte vacht, die bestand is tegen water en kou. De Labrador Retriever kan zwart, geel of chocoladekleurig zijn. De schofthoogte van de Labrador Retriever ligt tussen de 55-60 cm en hij weegt tussen de 30-35 kilo.

Gedrag, Karakter en Temperament

De Labrador Retriever heeft een goed temperament en is erg behendig. Hij heeft een buitengewoon goede neus en is een uitgesproken liefhebber van water. Een toegewijde, zich makkelijk aanpassende vriend. Intelligent, levendig en hij heeft een sterke wil zijn baas te pleasen. Het ras zit vol energie, ze werken graag voor de baas en ze vinden het heerlijk om mee erop uit te trekken. Het karakter van de Labrador Retriever is goed, ze zijn lief voor kinderen en voor honden. Het zijn erg geschikte jachthonden en gezelschapshonden. Ze houden van spelen en hebben heel veel energie.

De Labrador Retriever heeft heel veel beweging en uitdaging nodig. Het is een zeer actieve hond, hier moet je als baasje rekening mee houden. Wanneer deze hond te weinig beweging en aandacht krijgt, kan zich probleemgedrag bij de Labrador Retriever voordoen.