Whatsapp
Bel mij: 06 81 35 56 38

Powerbreeds

De powerbreed, een breed begrip voor een ontzettend groot aantal honden die helaas te vaak in de media naar voren komen. Ik ben ik een ontzettende liefhebber en ook bezitter van een powerbreed. De rassen die hier onder andere onder vallen zijn bijvoorbeeld de Amerikaanse Bulldog, Pitbull, Engelse Stafford, Cane Corso, Bullmastiff, Sharpei en Rottweiler.

Het probleem met de powerbreeds is dat bepaalde mensen vaak vallen voor het uiterlijk. Het zijn stoere brede honden waarmee je respect afdwingt. Deze mensen die alleen voor uiterlijk gaan en zich niet verdiepen zich niet in het karakter of opvoeding, weten niet waar ze aan beginnen. En daar komen ernstige problemen van. Denk aan volle asiels, bijtincidenten, aanvallen enz. Ik werk met verschillende stichtingen samen waaronder Adopt a Staff, zij hebben vele honden in hun systeem staan die een nieuw baasje zoeken. Het is soms best lastig om zo’n hond te herplaatsen. Alleen liefde geven is namelijk niet genoeg. Deze honden zijn namelijk één van de moeilijkst opvoedbare hondenrassen. Je moet consequent zijn en er veel tijd, respect en vooral heel veel geduld voor hebben. Opvoeden met de ‘harde’ hand werkt averechts. Het gaat om respect geven en respect krijgen. Wanneer deze honden goed opgevoed zijn heb je een maatje voor het leven. Deze honden gaan namelijk voor jou door het vuur! Ze zijn super lief voor het gezin, kinderen en andere dieren.

Het enige wat jij al baasje moet respecteren van dit ras, is dat ze niet altijd goed met andere honden kunnen (er zijn uitzonderingen). Wanneer je teruggaat naar de oorsprong van je hond, het gebruikersdoel en dus weet waarvoor hij gefokt is, weet je dus wat je in huis haalt. Jij als baasje kan je hond hier wel in bij sturen. Dit doe je door veel te trainen,lichaamstaal te herkennen, weten wanneer je moet corrigeren of je hond moet bijsturen enzovoort. Zo kun jij een goede leider voor je hond zijn en inspelen op situaties. Een allemansvriendje zal het niet snel worden, maar daar voor heb je hem immers ook niet. Dit zijn namelijk wel rustige honden in huis en lief voor het hele gezin. Wanneer je een powerbreed aanschaft is het dus belangrijk om verantwoordelijk hiermee om te gaan,dan heb jij een maatje voor het leven.

Wil jij hulp bij het opvoeden of begeleiden van je powerbreed? Vul dan het contactformulier in https://www.lutskedebruin.nl/contact/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *