Whatsapp
Bel mij: 06 81 35 56 38

Recensies


Berner  Sennenhond Yindra


Afgelopen januari zijn wij in contact gekomen met Lutske.
Onze Berner Sennenhond Yindra is een dol enthousiaste blije en lieve hond van 3,5 jaar, bij elke visite die binnenkomt, of ze nou onbekend of bekend waren.. sprong ze altijd tegen hun op, en erg veel blaffen..
Ook wandelen was een drama, een andere hond hoefde maar te blaffen of een signaal af te geven, dan deed zij dit ook..en was het houden en keren aan de lijn.
In maart verwachten wij ons eerste kindje, en deze tijd wilden wij graag stressvrij doorkomen..Toen hebben we de hulp van Lutske ingeschakeld.
We hebben de basisregels weer toegepast, en door de tips en hulp van Lutske waren wij in 2 sessies klaar met het gewenste resultaat!
Ook moesten wij een aanpassing in het gedrag van ons zelf toepassen, waardoor Yindra  ook een stuk minder zenuwachtig was, en meer duidelijkheid kreeg, wat voor haar weer een stukje rust geeft.
Lutske is een duidelijke, vriendelijke, eerlijke, humoristische coach met veel ervaring over hond en baas.
Bedankt Lutske!


Rottweiler Bauke

Eind 2017 hebben we de hulp van Lutske gevraagd voor Bauke. Bauke, een jonge rottweiler van anderhalf jaar, was flink aan het puberen, overenthousiast en viel uit naar andere honden. Ondanks dat Bauke erg lief is, en vaak onschuldig naar me keek, was ik het uitvallende gedrag meer dan zat. Door de sessies met Lutske, het consequent proberen op te volgen van haar adviezen is Bauke een heel andere hond geworden. Nog steeds de lieve knuffelhond, maar nu rustig in huis, en heel veel fijner om mee te wandelen. We gaan nu weer graag met hem wandelen. Inmiddels mag Bauke ook al naast de fiets, waar hij en ik beide erg veel plezier uithalen. Lutske bedankt voor je deskundige hulp!


Amerikaanse Bulldog x Labrador Puck en Mechelse Herder Kyra

Lutske ons super geholpen met onze herplaatser Puck (kruising labrador X Amerikaanse bulldog). We hebben 5 weken geleden helaas onze trouwe viervoeter Buddha (labrador X amerikaanse stafford) in moeten laten slapen wegens ziekte. En omdat onze mechelse herder Kyra als pup is opgevoed door Buddha dachten we dat het verstandiger was om een stabiele reu als maatje voor haar te zoeken. Zo gezegd zo gedaan, sneupen op internet en daar kwamen we Puck tegen: stabiele onderdanige reu van bijna 6 jaar. Afspraak gemaakt met de eigenaar om een kennismaking te plannen en de donderdags was het dan zover. Puck kwam langs om kennis te maken. Helaas ging de eerste kennismaking niet zoals wij hadden gehoopt. Kyra accepteerde Puck in eerste instantie niet en we waren dus ten einde raad. We zeiden al tegen elkaar, dit wordt ‘m helaas niet . Gelukkig kwam mijn vrouw toen met het idee om Lutske te vragen. En gelukkig was die bereid om ons te helpen. Na nog een uur begeleiding en allemaal tips van Lutske ging het al een stuk beter. Daarna nog een tweede kennismaking afgesproken die helemaal vlekkeloos verliep dankzij alle tips en begeleiding van Lutske. Nu is Puck alweer 2 weken ons nieuwe gezinslid en zijn Puck en Kyra al echte maatjes. Nogmaals hartelijk dank voor je tijd geduld en expertise Lutske. Helemaal super!!


Old English Bulldog Vido

Lutske heeft ons ontzettend goed geholpen met Vido, een tweejarige Old English Bulldog waarvan wij de tweede eigenaren zijn. Dankzij Lutske hebben wij het gedrag van de hond leren lezen waardoor wij nu aan zijn lichaamstaal kunnen zien wanneer hij bang en onzeker is, of zich bijv. bedreigd voelt door andere honden. Door haar hebben we de juiste handvatten gekregen zodat Vido en wij elkaar beter begrijpen. Voor zowel herplaatsers als zelf aangeschafte pups zeker een aanwinst voor de relatie tussen hond en mens!Amerikaanse-Stafford-Hummer-

Amerikaanse Stafford Hummer

Wij hebben Lutske haar hulp in geschakeld, niet omdat Hummer een hoog risico hond is. Maar om te leren elkaar te begrijpen en een nog betere band met elkaar te krijgen. Dankzij Lutske hebben we veel geleerd. Wij als eigenaar en Hummer ook natuurlijk. Er valt nog veel te leren. En dankzij Lutske zijn we op de juiste weg. Wij groeien en Hummer groeit vooral. Heel erg bedankt Lutske. En we houden zeker contact om zo toch te blijven doorgroeien. Liefs Hummer. Abe en Froukje


amerikaanse-bull-Diesel-

Amerikaanse Bulldog Diesel

Heel erg bedankt voor je goede tips we hebben er zeker veel van geleerd. Mochten er anderen zijn met problemen met de hond/honden dan zal ik ze doorsturen naar jou, Weit en Thea.


boxer Quincy

Boxer Quincy

Hierbij willen wij je nog bedanken voor je hulp bij Quincy .
We hebben om je hulp gevraagd omdat Quincy een onzeker en gestresst hondje is die soms uit valt naar onze andere hond. Ook op straat heeft ze moeite met het langs honden lopen. Jij hebt ons hulpmiddelen gegeven hoe om te gaan met de situatie, maar ook mezelf een spiegel voorgehouden. Het gaat nu een stuk beter, nog wel met up en downs, maar ik weet nu hoe hier mee om moet gaan!! Nogmaals bedankt Lutske, ook namens Quincy!

Groetjes, Tineke


Boerenfox

Boerenfox Mazzel

Onze sessies zitten er alweer op. Lutske heeft ons samen met haar 2 geweldige honden super geholpen (af en toe hielp Matthijs ook mee). Ze heeft ons laten inzien dat het “probleem” van onzeker gedrag niet bij Mazzel ligt maar bij onszelf.
We zijn gelijk aan de slag gegaan, zelfs onze dochter mocht een les helpen en liep met Mimi.
De eerste paar keer drukte ze ons met de neus op de feiten en vertelde ze hoe het beter kon.
Mazzel deed het elke keer beter, ze is nog niet van haar onzekerheid af, we oefenen door maar door tips en training van Lutske zijn we al heel ver gekomen.
1000 maal dank voor alles. Poot van Mazzel.


boomer tommy!

Boomer Tommy

Boomer Tommy

Voor ons hondje Tommy, een boomer van bijna 4 hadden we hulp nodig voor het uitvallen naar andere honden tijdens het wandelen. Wie beter dan Lutske kon ons hier bij helpen. Lutske zag al snel wat ons en Tommy zou helpen. Hiermee zijn we dan ook gelijk gestart. Welke we nu nog toepassen, indien nodig. Het gaat dankzij de goede begeleiding en het goede advies van Lutske een stuk beter met Tommy. Lutske heeft veel verstand van zaken. Ik zou haar bij iedereen aanraden!


Boomer Lizzy

Deze was jongedame was 7 maanden en plaste en poepte nog regelmatig in huis.
Wanneer we haar hadden uitgelaten, kwamen we thuis en plaste ze nog even in de keuken.
Blij waren we met Lutske. Ze is 2 keer bij ons thuis geweest. Ze heeft een plan van aanpak voor ons bedacht en hier zijn we mee aan de slag gegaan. In korte tijd is Lizzy veranderd. Wat zijn wij Lutske dankbaar. Top!!Ze heeft een duidelijk verhaal, legt uit wat anders kan en waarom.


cane corso

Cane Corso Muppet

Vorig jaar had ik een aanvaarding met mijn cane corso. Muppet. Hij begon dominant gedrag naar mij te tonen. Toen ik hem een keer aanpakte en hem zich liet overgeven, beet hij me een paar keer in mn arm. Niet hard, maar wel hard genoeg om er grootte blauwe plekken er aan over te houden. Ik heb meteen gezegt hier moet wat mee gebeuren. Er is mij toen aangeraden om naar lutske toe te gaan. Zo gezegt zo gedaan. In Februari heb ik 2 sessies gehad. In het begin was al snel duidelijk dat hij te veel energie had en gigantisch aan het puberen is. Door die combinatie ging hij mij uitdagen. Kijken hoe ver hij kon gaan. Door hem te begrenzen in zijn doen. Strikte grenzen stellen. En hem meer uit te laten, naja vooral langer uit te laten. Door hem 3x ongeveer een uur lang uit te laten per dag, kan hij zijn energie kwijt. Daardoor is hij in huis ook een stuk rustiger geworden. Daardoor kon hij zich ook weer meer focussen op dingen leren, zoals hij graag doet. Het werken voor de baas. Door hem ook buiten begrensd te houden, dus de roedelleider zijn, werd het lopen ook een stuk fijner. Lutske had me ook aangeraden om met hem bijv. te gaan speuren. Dat ga ik ook binnenkort met hem doen. Naast dat ga ik ook gedrag en gehoorzaamheid met hem doen. Maar door de kleine aanpassingen, groepssessies en meer beweging, is hij een stuk makkelijker en rustiger geworden in huis. Hij is weer heerlijk knuffelig geworden, komt lekker bij me liggen op de bank of hij gaat zoals hem geleerd is lekker rustig in zijn bench liggen. Ik ben erg dankbaar voor wat Lutske me geleerd heeft.


Chihuahua Binky   

Bedankt Lutske voor de leuke en leerzame cursus. De sessies waren ontspannend, leuk, soms best intensief maar zeer leerzaam. Je komt erg kundig en enthousiast over. Je hebt kennis en door jou attitude kom je heel zelfverzekerd over en sta je daarmee sterk in dit vak. Door jou begeleiding en tips kan ik vooruit. Ik merkte al meteen na de eerste sessie verschil. Nogmaals bedankt.
Door jou hulp en begeleiding met Binky kunnen wij weer verder.


Chihuahua

Chihuahua Luna

Luna was graag de baas in ons huis. Als het niet ging hoe Luna wilde liet ze dit graag zien. Lutske heeft ons tips gegeven hoe we hier mee om konden gaan en hebben het geoefend! De basis is heel erg belangrijk en dat heeft Lutske ons duidelijk laten zien! Vorige week had Luna weer een week van ik ben de baas. Dan denken we even aan Lutske! Wij zijn er erg blij mee!


Dogo Argentino Huaco

Wat zijn wij als gezin blij dat we de deskundigheid van Lutske hebben ingeschakeld!
Dankzij haar hulp en adviezen kunnen wij ontspannen wandelingen maken met Huaco.
Lutske heeft ons het belang van krachtig leiderschap doen inzien, waarop Huaco heel goed reageert.
Hij probeert nog wel eens uit te vallen, maar door tijdig te corrigeren hebben wij hem sneller onder controle en kunnen we rustig doorwandelen.
We hebben nog wat tijd en oefening nodig, maar genieten weer volop van onze wandelingen!


franse bulldog

Franse Bulldog Diesel

Samen met mijn lieve vriendin Marjan, co-ouder van Diesel zijn we een traject ingegaan aangezien onze Franse Bulldog het idee had dat hij onze roedelleider was ipv andersom. Lutske heeft ons de basis regels geleerd waardoor wij als baasjes weer aan de lead zijn. Diesel loopt keurig naast ons, blaft een stuk minder en is in het contact met andere  honden een stuk relaxter. Wij als baasjes hadden dit traject nodig en Diesel heeft er gelukkig ook baat bij. Lutske bedankt voor de spiegel die je ons hebt voorgehouden en dat we weer in ons kracht staan. Groetjes Marjan en Joukje

senna golden retriever 2

Golden Retriever Senna

Wij hebben de hulp van Lutske gevraagd omdat onze golden retriever ‘Senna’ erg uitviel naar andere honden. In het begin viel het nog wel mee. Soms liep ze niet meer door als er een andere hond aankwam en bij het passeren even een kleine uithaal. Maar dit veranderde in steeds meer  uithalen en steeds heftigere uithalen. Op een moment wisten wij niet meer wat we moesten doen. Straffen ? Afleiden ? Belonen ? Andere riem ? Door zoveel opties en meningen van anderen zagen wij door de bomen het bos niet meer. Toen zag ik op Facebook een filmpje voor bij komen van Lutske met een groot verschil van een hond die uithaalt naar een andere hond en in filmpje daarna de zelfde hond andere honden helemaal negeert. Nou eerst konden wij dat niet geloven maar toch heb ik een contactformulier ingevuld. Na een intakegesprek wat heel vertrouwd aanvoelde, meteen maar met Senna te lopen. Schrik wat gaat er nu gebeuren. Wij voelden ons als baasjes soms echt een beetje dom waarom doet onze hond deze dingen. Na de intake de eerste afspraak ingepland. Passeren van andere honden oefenen. Nou wij zagen dit nog niet gebeuren dat Senna andere honden zou negeren. Nou dat gebeurde wel, na vele handvaten wisten wij met name ons zelf en Senna op de juiste manier te corrigeren. Op het einde van de afspraak liep ze samen met 2 honden een blokje om en is ze niet 1 keer uitgevallen. Wat een verschil en wat een opluchting. Het traject ging bij ons met ups en downs. De ene keer ging het fantastisch en de andere keer viel Senna soms nog wel wat uit naar andere honden. Maar nooit meer zo erg als in het begin want dat konden we nu goed corrigeren. Als we ook maar beetje aan het twijfelen waren zorgde Lutske ervoor dat we vertrouwen hielden en werd er meteen een afspraak gepland zodat we meteen weer met haar konden oefenen. Op dit moment zijn we nog steeds druk aan het oefenen en helpen we Lutske soms mee met andere trajecten. Dit is erg leuk en leerzaam, tijdens deze oefensessies blijven we ook met Senna oefenen met het passeren van andere honden. Wij zijn super blij dat we weer ontspannen kunnen lopen met Senna zonder dat we andere honden hoeven te ontwijken. Lutske bedankt voor jouw tips, tijd en vertrouwen. Je bent een topper!


Golden retriever

Golden Retriever Boris

Geweldige hulp gekregen van Lutske. Het was ontzettend leerzaam, maar vooral een ontspannende manier van coaching. Helemaal gericht op baas en hond!! Door vooral veel zelf te doen en de trics en tips van Lutske uiteindelijk tot een resultaat te komen. Helaas heeft het voor ons niet geleid tot het gewenste resultaat, maar daar was Lutske ook eerlijk over tegen ons.


japanse spits

Japanse Spits Diesel

Vorig jaar hebben we Lutske haar hulp ingeroepen voor onze eigenwijze Diesel. Door omstandigheden en ons zelf was het wandelen met Diesel niet leuk meer. Hij viel uit naar andere honden en was erg zenuwachtig. Door goede tips en uitleg van Lutske hoe we hier beter mee om konden gaan, gaat het stukken beter! Dank je wel Lutske voor alle hulp!


Labrador Boy

Bedankt voor je goede, duidelijke richtlijnen/handvaten die je ons gegeven hebt bij Boy.
Inmiddels gaat het stukken beter, we blijven oefenen.
Door jou manier van uitleg kunnen we ook naar ons zelf kijken en weten we hoe te handelen. Met plezier gaan we nu op stap met Boy. Bedankt en we zien elkaar! Groetjes Nico & Geartsje


Labrador x duitse staander

Labrador x Duitse Staander, Indy

Echt een aanrader. Ik heb veel aan Lutske gehad, goede tips het anders aan te pakken. Indy is zeker rustiger. Ook na de cursus word je wel ingeschakeld, wat voor jezelf en de hond altijd weer erg leuk is. Blijven trainen is altijd goed. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap genomen heb


Shih Tzu Mila

Shih Tzu Mila

Sinds de zomer van 2017 hebben we de hulp ingeschakeld van Lutske. De reden hiervan was dat onze hond dominant gedrag vertoonde, voornamelijk omdat ze erg baasgericht is (eigenlijk gewoon claimend). Haar focus op alles en iedereen om ons heen werd groter, en ze kon niet goed omgaan met de spanningen die ze voelde. Ze ging daardoor ‘happen’ naar andere honden, de katten en het konijn. Daarmee wilde ze ingrijpen in de situatie, ze bemoeide zich overal mee. Zonder dat ik het doorhad, had ze zichzelf ruimte toegeëigend. Ik had haar die ruimte gegeven. Door Lutske zijn we terug gegaan naar de basis. Wij bepalen wat er gebeurt. Ze moet op haar plek blijven als wij dat zeggen en ze kreeg minder vrijheid. Ook het lopen aan de riem gaf haar minder vrijheid. Ze moet naast ons lopen, tenzij het van ons even niet hoeft, dan geef ik er een commando aan. Mensen denken wel eens dat het zielig is, en vinden het te streng. Ik ben ervan overtuigt dat dit helpend is voor de hond. Ze weet waar ze aan toe is, ze weet dat ik ingrijp indien nodig (dat hoeft zij niet te doen). Dit geeft haar rust. Ze heeft behoefte aan een leider. Ze slaapt meer en focust minder op anderen. We zijn er nog niet, en we blijven trainen met haar, ondanks dat denk ik dat we in 4 sessies met Lutske grote stappen hebben gemaakt en veel inzicht hebben gekregen in het aflezen van de hond en op tijd ingrijpen. Bedankt Lutske, voor de hulp. Ook fijn dat we via app tussendoor vragen kunnen stellen!